تحقیق شهید مطهری

جواب سوال تحقیق شهید مطهری را در سایت بازگو با هم بررسی می کنیم

استاد شهید مرتضی مطهری (1298 - 1358) متفکر، فیلسوف، نویسنده و مترجم برجسته ایرانی بودند که نقش مهمی در ترویج اسلام ناب محمدی و روشنفکری دینی در ایران ایفا کردند.

زندگی‌نامه:

تولد و تحصیلات: شهید مطهری در 13 بهمن 1298 در فریمان متولد شدند. پس از طی دوران ابتدایی در مکتب‌خانه، به حوزه علمیه مشهد رفتند و در محضر اساتید برجسته آن زمان به تحصیل علوم دینی پرداختند. در سال 1316 به قم مهاجرت کردند و از محضر بزرگانی همچون امام خمینی، علامه طباطبایی و آیت الله بروجردی بهره بردند.

فعالیت‌ها: شهید مطهری پس از اتمام تحصیلات، به تدریس در حوزه علمیه قم و دانشگاه تهران پرداختند. همچنین در فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی نیز حضور داشتند و از جمله یاران امام خمینی در مبارزات علیه رژیم پهلوی بودند. ایشان در تاسیس نهادهای مختلفی همچون حسینیه ارشاد و جامعه روحانیت مبارز نقش داشتند.

شهادت: شهید مطهری در 12 اردیبهشت 1358 توسط گروهک فرقان به شهادت رسیدند.

آثار:

شهید مطهری بیش از 80 کتاب و مقاله در زمینه‌های مختلف علوم اسلامی، فلسفه، تاریخ، عرفان و ... نوشته‌اند. برخی از مشهورترین آثار ایشان عبارتند از:

پیامبر اعظم

آشنایی با قرآن

مسأله حجاب

نقد ماتریالیسم

عدالت اجتماعی از نظر اسلام

انسان و ایمان

حماسه حسینی

جاذبه و دافعه علی (ع)

معارف و معاریف

فطرت

دیدگاه‌ها:

شهید مطهری معتقد بودند که اسلام پاسخگوی تمام نیازهای بشری در همه ابعاد زندگی است. ایشان در آثار خود به تبیین معارف اسلامی با زبانی ساده و روشن پرداختند و در تلاش بودند تا اسلام را از انحرافات و خرافات دوری نگه دارند.

تاثیرات:

شهید مطهری از جمله تاثیرگذارترین شخصیت‌های فکری و دینی ایران در قرن بیستم هستند. آثار ایشان چراغ راه بسیاری از روشنفکران و متفکران مسلمان بوده و نقش مهمی در ترویج اسلام ناب محمدی و نگرش عقلانی به دین داشته است.

روز معلم:

به پاس خدمات ارزشمند شهید مطهری در عرصه تعلیم و تربیت، سالروز شهادت ایشان (12 اردیبهشت) در ایران به عنوان «روز معلم» نامگذاری شده است.

اگر سوالی در مورد این پرسش دارید یا به پرسش دیگری نیاز دارید، می‌توانید در بخش نظرات آن را مطرح کنید. کارشناسان و دیگر کاربران ما خوشحال می‌شوند که به شما پاسخ دهند.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید